זוגות שנמצאים ביחד כבר תקופה ארוכה ונראה שהזוגיות שלהם טובה נוהגים בדרך כלל למסד את הקשר ולהתחתן; אולם הצעת נישואין, על פי הקלישאה הידועה, הן עניין של הגבר. לו שמור תפקיד המציע, לה שמור תפקיד מקבלת ההצעה, המופתעת והמסכימה או חלילה מסרבת. גם במאה ה-21, כאשר נשים שוברות את תקרת הזכוכית מדי יום, מגיעות להישגים אדירים בשלל תחומים ומביאות את הפמיניזם לשיא פריחתו – עדיין יש נשים רבות שמקבלות את אותה קלישאה וממתינות לבן הזוג.
חלקן, בינתיים, כבר מתכננות את כל החתונה לפרטי פרטים. מה היא תלבש ומה הוא, אילו סידורי פרחים יהיו על השולחנות, אילו צלמים ותקליטנים לבחור, מאיפה לבצע השכרת ציוד לאירועים וכדומה. אחרות שולחות לבן הזוג רמזים דקים ועבים, בתקווה שיבין ויציע כבר. אבל מעט מאוד, עדיין, בוחרות לכרוע ברך בעצמן ולשאול אותו: "התינשא לי?"
לחץ החברה על הגבר
אין ספק שאותה קלישאה לפיה הצעת נישואין היא תפקידו של הגבר מטילה על כתפיו לחץ רב. הבדיחה הידועה כאילו טבעת הנישואין היא מעין אזיק משום שהנישואין הם סוג של כלא המאלץ את שני בני הזוג לוותר על החופש עלולה להרתיע את מי שבאופן מסורתי אמור לכאורה ליזום את המהלך.
גם הציפייה ליזום הצעת נישואין מקורית באופן יוצא דופן עלולה להוות גורם מלחיץ, פשוט משום שההצעה תלויה במידה רבה באישיותו של המציע; והוא, מה לעשות, לא תמיד יצירתי או בעל יכולת להפיק הצעה כזו, כך שגם אם הוא בשל לכך, הוא עשוי לגרור את ההצעה זמן רב.
הרימי את הכפפה, גבירתי
יש שאומרים שגם כאשר הגבר מציע נישואין הוא עושה זאת משום שבת זוגו גרמה לו לעשות זאת, בין אם ברמז או במפורש. אולם במציאות בה אנו חיים כיום, כאשר רוח השוויוניות שורה כמעט בכל מקום, לא ברור מדוע דווקא הקלישאה הזו של "הגבר הוא המציע" ממשיכה למשול במערכות היחסים של כל כך הרבה זוגות.
אם את חושבת שהקשר שלכם בריא, אם את אוהבת את בן הזוג שלך וחושבת שהוא האדם שאת רוצה לבלות איתו עד סוף חייכם, את לא חייבת לחכות שהוא יציע לך נישואין. את בהחלט יכולה להציע לו בעצמך. ככל שיותר נשים יעזו לעשות את הצעד הזה מבלי לחשוש מן הדרך בה הן תיתפסנה על ידי בן זוגן או החברה כולה, כך יהיה קל יותר ליצור שוויוניות גם בתחום הזה.
לחלופין, אפשר פשוט לדבר על זה. לשבת יחד לשיחה פתוחה וכנה כדי לדבר יחד על העתיד. אחרי הכל, אם הזוגיות שלכם חזקה מספיק כדי שלפחות אחד מכם יחשוב (או תחשוב) שהגיע הזמן להתחתן, אז שיחה כזו תעשה לכם רק טוב. והיתרון: במקרה כזה פחות משנה מי היוזם, אבל בהחלט אפשר להגיע ביחד להחלטה משותפת.